Maatregelen coronavirus

We leven momenteel in bijzondere tijden. Daarom gaan de inloopavonden anders dan je van ons gewend bent. In samenwerking met Tientjes Breda gaat Stichting ABCafé de inloopavonden zo vorm geven, dat al onze activiteiten op een leuke en veilige manier zullen plaatsvinden. In dit artikel lees je welke maatregelen wij nemen. Hierbij houden we rekening met de maatregelen, afgekondigd door het kabinet, het RIVM, Gemeente Breda en Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant.

Aanmelden verplicht bij de inloopavond
Wij hebben het moeilijke besluit moeten nemen om met aanmeldingen voor de inloopavond te werken. Wij kunnen de komende periode helaas minder bezoekers ontvangen. Tijdens het aanmeldingsproces zullen wij enkele gezondheidsvragen stellen. Al jouw antwoorden blijven vertrouwelijk en zullen vernietigd worden. Nadat de deadline is gesloten om je te kunnen aanmelden voor de inloopavond, krijg je van ons zo snel mogelijk bericht. Wij gaan ervoor zorgen dat iedereen een kans krijgt om een inloopavond te bezoeken.

Je komt binnen via de voordeur
Indien je bent uitgenodigd verzoeken wij je om tussen 19:00 en 19:20 uur te komen. Je komt het Rondeel binnen via de voordeur.

Kom alleen
Spreek niet af met anderen om samen naar de inloopavond te gaan, zodat je ook onderweg naar onze inloopavond aan de anderhalve meter kan houden.

Het dragen van een mondkapje is verplicht
Iedereen die het Rondeel binnenkomt is verplicht een mondkapje te dragen. Deze mag je af doen, wanneer je plaats heb genomen op een stoel. Wanneer je wilt opstaan, zet je eerst je mondkapje op.

Handen desinfecteren
Bij de tussendeur wordt nogmaals door een vrijwilliger van ABCafé gevraagd of je gezondheidsklachten hebt die op corona kunnen wijzen. Beantwoord je deze vraag met 'ja', zullen wij je verzoeken om naar huis te gaan. Zo niet, verzoeken wij je om je handen te desinfecteren met de aanwezige handgel.

Garderobe is buiten gebruik
Het is niet mogelijk om je jas op te hangen aan de garderobe. Graag deze jas meenemen naar jouw zitplaats.

Volg de looproute
In het Rondeel is een looproute aangegeven. Houd je aan deze looproute.

Blijf zoveel mogelijk op je plaats zitten
Na binnenkomst ga je zitten aan een tafel. Gedurende de avond blijf je zitten. Alle tafels en stoelen zijn zo geplaatst dat iedereen altijd 1,5 meter afstand van elkaar kan houden. Het is niet toegestaan stoelen te verplaatsen.

Pinbetaling is mogelijk
Vanaf heden is het mogelijk te pinnen. Bij contante betalingen verzoeken wij je om zoveel mogelijk gepast te betalen.

Toiletgebruik
Enkel het invalidetoilet zal gebruikt kunnen worden. Indien deze niet bezet is, staat de deur van het toilet open. Volg de instructies op het toilet op.

Roken
Als je wilt roken: verlaat het pand via de (nood)uitgang links in de grote zaal en kom het Rondeel na het roken weer binnen via de ingang aan de voorkant van het pand. Let erop dat je met maximaal één iemand anders buiten mag zijn.

Het verlaten van het Rondeel na de inloopavond
Verlaat het Rondeel via de (nood)uitgang links in de grote zaal. Blijf niet hangen bij de uitgang, maar ga direct naar huis.

Informatie over onze activiteiten:

Aangepaste activiteiten tijdens de inloopavond
Onze activiteiten die we houden bij de inloopavond, zullen in een aangepaste vorm worden gehouden.

Variabale agenda
Omdat de mogelijkheden voor het organiseren van een inloopavond snel in verandering onderhevig kan zijn, wordt de agenda voor 2021 niet in zijn totaliteit gepubliceerd. Hou onze website, facebook en/of nieuwsbrief in de gaten om te weten wanneer en welke activiteiten wij organiseren.

Geen uitstapjes
Het bestuur heeft besloten om voorlopig geen uitstapjes te organiseren.

Wij hopen jullie snel weer te mogen ontmoeten. Wij kijken er naar uit!
Naar gelang onze ervaringen is het mogelijk dat wij één of meerdere maatregelen zullen aanpassen.

Samen staan we sterk tegen corona.

 

Laatst gewijzigd op: 23 januari 2021